info@wijnhuismozaiek.nl

Carmel Mizrahi of Carmel Winery

Carmel Mizrahi of Carmel Winery
In 1896 werd begonnen met de export van de wijn. Warsau in Polen werd de eerste plaats waar een bedrijf werd opgericht door Carmel Winery en al gauw volgden bedrijven in andere plaatsen over de  wereld waaronder Odessa, Hamburg, New York, Berlijn, Wenen en Londen. Tijdens de periode van het Ottomaanse Rijk werd onder de naam Carmel Oriental ook begonnen met de handel in wijn in diverse andere plaatsen zoals o.a. Jaffa, Jerusalem, Haifa, Beirut, Damascus, Cairo, Alexandria en Port Said. Gedurende de moeilijke tijd van de Eerste Wereld Oorlog  toen er een grote chaos op de internationale wijnmarkt heerste werd Carmel Mizrachi Winery, later Carmel Winery, een belangrijke speler op wijnmarkt in het Midden Oosten.
In 1957 werd Carmel Winery, door James Rothschild, zoon van baron Edward de Rothschild, verkocht  aan de Winegrowers Association. Voor de winery brak hierdoor een periode van groei aan.                                                                      
 Gedurende de laatste 20 jaar heeft de wijncultuur in Israël een enorme ontwikkeling door gemaakt. Door Carmel Winery werden op diverse plekken verspreid over het land nieuwe wijngaarden aangeplant. Van Boven Galilea en de Golan Hoogten tot Samaria en de bergen van Jeruzalem en zelfs in de Negev woestijn. Elk met hun eigen druivensoort waardoor Carmel Winery een grote variëteit aan wijnen kon ontwikkelen. De meest recente nieuwe wijngaarden werden aangeplant in Boven Galilea, vanwege de gunstige omstandigheden, en groeiden uit tot de leveranciers van de beste wijnen van Carmel Winery.