info@wijnhuismozaiek.nl

Over ons


Wijnhuis Mozaïek

is begin november 2020 gestart met de verkoop van wijnen, speciaal bieren en extra virgin olijfolie uit Israël. We hebben een uitgebreid assortiment met wijnen van meerdere wijngaarden. Allemaal van uitstekende kwaliteit. Onze belangstelling voor deze producten is begonnen tijdens onze reizen door Israël. Tijdens onze verblijven in kibbutzim maakten we bij de maaltijden kennis met de kwaliteit van de wijnen en olijfolie. De speciaal bieren kwamen onlangs op ons pad. 

                                                                                                                                           

Wijn en olijfolie

 Wijnen zijn in allerlei kleuren, geuren, smaken en kwaliteiten verkrijgbaar. Zo ook in Israël. Overal in het land tref je wijngaarden aan, die elk hun specifieke druivensoorten hebben aangeplant en elk hun eigen wijnen produceren. En op diverse plaatsen wordt olijfolie gemaakt. Olijfolie is heel erg gezond, zeker als je de beste kwaliteit gebruikt. Extra virgin olijfolie gebruik je niet om mee te koken, maar voornamelijk bij het bereiden van heerlijke salades. De omstandigheden voor de aanbouw van beide producten zijn zeer gunstig. Er is veel zon en ook de bodemgesteldheid is op veel plaatsen uitermate geschikt voor de wijnteelt en olijfolieproductie. 

                                                                                                                                                                         

Eetcultuur

 Eten, drinken, samen en genieten is typisch Israël. Daar hoort gewoon wijn bij! En bij de heerlijke salades, de humus en andere gerechten, wordt alleen kwaliteitsolijfolie gebruikt. Israëli’s, zowel van Joodse als Arabische achtergrond, weten wat lekker is. Israël is een smeltkroes van culturen en daardoor ook een land vol met diverse eetculturen. En steeds meer ontdekken we leuke plekjes met restaurants om heerlijk te kunnen genieten. 

 

Wijn en olijfolie 

 In de Bijbel lees je veel over wijn en ook over olijfolie. Ze zijn beiden ook verbonden met het Loofhuttenfeest, de tijd van de late oogst in september/oktober. En denk ook maar eens aan de bruiloft te Kana, waar Jezus water veranderde in wijn. In Israël kom je op diverse plaatsen oude olijfpersen tegen. In Nazareth Village, een openlucht museum in Nazareth, leggen ze uit hoe in Jezus tijd olijfolie werd gemaakt en waar het allemaal voor werd gebruikt. Wist je, dat Getsemane olijfpers betekent? Tijdens onze reizen naar Israël leggen we uit welk verband er is tussen deze Hof van Getsemanee en het leven van Jezus.     

                                                                                                                                                       

Wijnreis Israël

 Wijnhuis Mozaïek maakt onderdeel uit van Mozaïek Travel BV. We organiseren op regelmatige basis reizen naar Israël. Nu we met de verkoop van wijnen, speciaal bieren en extra virgin olijfolie zijn gestart, zijn we ook aan de slag gegaan met de voorbereiding van een speciale wijnreis. Tijdens deze reis gaan we natuurlijk enkele wijngaarden bezoeken en wijnen proeven. En genieten van heerlijke maaltijden vergezeld door een glas wijn. En natuurlijk bezoeken we ook aansprekende Bijbelse plekken o.a. in Galilea en Jeruzalem. Zodra het weer kan lees je er meer over op onze website.